Съюзни проекти

Центърът за богословско образование д-р Илайъс Ригс

На 7 и 8 октомври 2011 година стартира дългоочакваната инициатива за богословско образование в нашия Съюз. Ние работим в партньорство с Международната богословска семинария в Маями, щата Флорида. Целта на Международната семинария в Маями, (МСМ) е да достигне света за Христос, като подготви християнски водачи за служение.

Център за деца с увреждания

Съюзите на Евангелските съборни църкви в България и Германия се обединиха за създаването на център за деца с увреждания в град Гоце Делчев. За целта бе регистрирана Фондация "Символ на любов". Вече е закупен терена и се работи по архитектурния проект за центъра. Той ще се състои от дневен център за рехабилитация на деца с увреждания от 0 до 3 години. Следващия етап е изграждането на детска градина и училище до осми клас.

Нов мисионерски проект

Съюзно управление представя на вярващите нуждата от създаване на евангелска църква в град Гоце Делчев. Там вече е основана група, която ще бъде добра основа. Моли църквите да се молят за отворени врати и сърца в Гоце Делчев. Нужен е работник, който да се премести в Гоце Делчев и стане движеща личност в създаването и грижата за новата църква.